26 Temmuz 2013 Cuma

Tavuk Fajita

Kısa sürede hazırlanan ama lezzeti aksini düşündüren tavuk fajita, hem evde birer ikişer kalmış sebzeleri değerlendirmek için harika bir yöntem hem de tek başına bile doyurucu bir yemektir. Benim içine koyulacak sebzeler konusunda kesin kurallarım yoktur. Evde ne kaldıysa benim için yeterlidir. Gelelim tarifine...

Tavuk Fajita


Malzemeler (4 kişilik)
- 6 adet tavuk kemiksiz kalça (bunun yerine 4 adet göğüs eti de kullanabilirsiniz.)
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet havuç
- 1 adet kemer patlıcan
- 1 adet kabak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, köri, toz kişniş, toz kırmızı biber, acı sos

Hazırlanışı

İlk olarak sebze ve tavuklarımızı doğramaya başlıyoruz. Ben özellikle tavuk için ayrı bir kesme tahtası edinmenizi tavsiye ederim. Tavukları jülyen doğruyoruz. Sarımsakları ince kıyıyoruz. Soğanı yaklaşık 0,3cm kalınlığında halkalar şeklinde doğruyoruz. Diğer sebzeleri de jülyen doğrayarak hazırlık aşamasını tamamlıyoruz. Orta ateşteki ocağa yapışmaz yüzeyli tavamızı (ben wok döküm tava tercih ediyorum.) boş olarak yerleştirip iyice ısındıktan sonra hiç yağ koymadan direkt tavuklarımızı atıyoruz. Kalça eti yeterince yağlı olduğu için ekstra yağ eklememize gerek yok. Arada karıştırarak tavuklar hafif kızarmaya başladığında tavuklarımızı bir kaba alıp tavayı tekrar ocağa yerleştiriyoruz. Önce sıvı yağı, ardından sarımsak hariç tüm sebzeleri tavaya alıyor ve yüksek ateşte karıştırarak sebzeler hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Kısık ateşte pişirirsek sebzeler suyunu salar ve kavrulmak yerine haşlanır. Böyle olunca da elinizde sebzelerin ayrı ayrı seçilemediği bir bulamaç kalır. Ancak yüksek ateşte sebzeler suyunu salacak fırsat bulamadan pişerler ve yemeğin içinde rahatça seçilen ama pişmiş sebzeleriniz olur. Sebzeler hafif kızarmaya başlayınca sarımsağı da tavaya alıp 1-2 dakikada daha pişiriyoruz. Sarımsak çabuk yanan bir sebze olduğu için erken atarsak yandığında hem kokusu hem de tadı kötü bir yemeğimiz olur. 1-2 dakika daha pişirdikten sonra kenara ayırdığımız tavuklarımızı ve ardından baharatları da ekleyip arada karıştırarak (çok sert karıştırmamaya özen gösterin ki sebzeleriniz parçalanmasın) orta ateşte 3-4 dakika daha pişiriyoruz. Tavuk fajitanız servise hazır. Yanında esmer bulgur pilavı ve elma dilim patates ile denemenizi öneririm.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder