26 Temmuz 2013 Cuma

Elma Dilim Patates

Elma dilim patatesi marketlerdeki dondurucularda kolayca bulmak varken ne diye zahmete gireyim demeyin. İnanın yapması çok basit ve de dondurulmuş bir patatesten çok daha lezzetli oluyor. Ayrıca sadece fast food tarzı bir yemek olarak da düşünmeyin. Farklı soslar ve hoş sunumlar ile şık sofralarda bile kolaylıkla servis edebilirsiniz.

Elma Dilim Patates



Malzemeler
- Patates (Her kişi için orta boy 1 adet patates)
- Sıvıyağ (Patates başına 1 yemek kaşığı)
- Tuz

Hazırlanışı
Patatesleri yıkayıp hafif haşlıyoruz. Çok fazla haşlanmamalarına özen gösterelim yoksa çok dağılıyorlar. Kolay dilimlenecek durumda olmalılar. Haşlanan patatesleri soğuk suya atıp kabuklarını soyalım. Patatesleri elma dilimi şeklinde dilimleyelim. Orta boy bir patatesten yaklaşık 6-8 dilim çıkıyor ki bu da bir kişi için oldukça yeterli. Yapışmaz yüzeyli bir tavada sıvı yağı kızdırıp patateslerimizi altın sarısı bir renk alana kadar kızartalım. Tavadan alır almaz üzerine tuz serperek servis edebiliriz. Ben yanında 1 tatlı kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı az yağlı mayonez, ince kıyılmış 2 reyhan yaprağını karıştırarak bir sos hazırlıyorum. Üzerine 3-4 damla acı sos damlatıp üstünden hafif karıştırıyor ve nane yaprağıyla süsleyerek servis ediyorum. Böylece hem ferah, hem acı güzel bir sos elde ediyorum. Siz dilediğiniz sosu kullanabilirsiniz tabii ki...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder