29 Temmuz 2013 Pazartesi

Tahinli Rulo Kurabiye

Buzdolabında uzun zamandır bakışıp durduğumuz tahini sonunda bu hafta sonu kullanma fırsatı buldum. İçime dert olmuştu zaten o tahin. İyi ki de saklamışım o kadar süre :) Tahinli rulo kurabiye yaparak gayet güzel değerlendirdim :)

Tahinli Rulo Kurabiye


Malzemeler:
Hamuru İçin:
- Yarım paket margarin
- Yarım su bardağı yoğurt
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
İç Harcı İçin:
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 2 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri İçin:
- 1 yumurta sarısı

Hazırlanışı
Hamur için olan tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alarak yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru (ki bu kıvamı hiç bir zaman anlamamışımdır, bildiğiniz hamur kıvamı işte...) 5-10 dakika dinlendiriyoruz. Bu esnada tahin ve ceviz içini bir kapta karıştırıyoruz.  Dinlenen hamuru un serptiğimiz bir tezgahta yaklaşık yarım santim kalınlığında büyük bir dikdörtgen olacak şekilde açıyoruz.
Açtığımız hamura hazırladığımız cevizli karışımı eşit şekilde sürüyoruz ve üzerine toz şekeri serpiyoruz.
Hamurun uzun kenarlarını hamurun yarısına kadar rulo yaparak ortada birleştiriyoruz.

Hamuru ters çevirerek birer parmak kalınlığında dilimliyoruz.
Dilimlerimizi yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyarak üzerine çırpılmış yumurta sarısını fırça yardımıyla sürüyoruz.
Önceden 180'C'ye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Soğuduklarında kurabiyelerimiz servise hazır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder