Cumartesi günü eşimin kuzenleri geleceği için çay yanında atıştırmalık bir kaç ikram yapayım dedim. Aklıma Seçil'in bit kurabiyeleri geldi. Tarifini kendisinden yaklaşık 10 kere almama ve çok da basit bir tarifi olmasına rağmen ne tarifi bulabildim, ne de tam olarak hatırlayabildim. Yapmayalı da baya uzun zaman olmuştu. Çaresiz yine Seçil'e başvurdum tabi =) Tesadüfen o da dışarıdaymış.. E doğal olarak tarif defterini de yanında gezdirmiyor. Başladık Seçil'le telefonda beyin fırtınasına...
- Bi bardak ceviz vardı onu hatırlıyorum, bi de iki kaşık şeker
- Hımm, evet.. Un kurabiyesine benziyodu sanki diğer malzemeler
- Margarin de vardı bi paket
- Bi de un vardı doğal olarak da kabartma tozu karbonat falan koyuyor muyduk ki
- Bi paket çok gelir istersen yarım koy. Yumurta yoğurt falan yoktu heralde di mi
- Yok canııımmm, onların ne işi var
.......
Sonuçta aşağıdaki tarifte karar kıldık. Doğru mu hatırladık bilmiyorum ama son derece lezzetli oldu. Kısa sürede de tükendi. Bu kurabiyeleri biraz daha küçük yapıp kahve yanında da ikram edebilirsiniz. İçinde bozulacak bir malzeme olmadığı için de uzun süre dayanıyor.
Kakaolu Bit Kurabiye
Malzemeler:
Kurabiye İçin
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadar un
Üzeri için
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı:
Kurabiye için olan tüm malzemeleri bir karıştırma kabında yoğuruyoruz. Hamurumuz bildiğimiz kurabiye hamuru gibi olmuyor. Biraz daha ufalanan bir hamur oluyor. Eğer daha önce yaptıysanız un kurabiyesi hamuru kıvamında olmalı. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar koparıp avucumuzda yuvarlıyoruz. Top haline getirdiğimiz hamur parçalarını yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirip önceden 170'C'de ısıttığımız fırına veriyoruz. Pişme süresi ile ilgili kesin bir dakika veremiyorum çünkü fırınına göre değişiyor. Hamurların üzeri hafif pembeleşince fırından çıkartıyoruz.
Derin bir kapta kakao ve pudra şekerini karıştırıyoruz. Kurabiyeleri sıcakken fırından çıkartır çıkartmaz üçer dörder tane kakaolu karışımımıza koyup hafif sallayarak üstlerinin kakao ile kaplanmalarını sağlıyoruz. Soğuduklarında kurabiyelerimiz servise hazır.
Kakao sevmiyorsanız 1 çorba kaşığı tarçınla 4 yemek kaşığı pudra şekerini karıştırarak da kurabiyeleri kaplayabilirsiniz. Öylesi de çok lezzetli oluyor. Ya da yarısını tarçınlı, yarısını kakaolu yaparak alternatif de yaratabilirsiniz.
Ben bit kurabiye yanında tava böreği ve tahinli rulo kurabiye yaparak servis ettim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder